Blue Flower

Stichting Lieve Engeltjes wil er voor zo veel mogelijk mensen zijn. Mede daarom hebben we besloten geen contributie van onze leden te vragen. We vinden dat een eventuele financiële drempel het lidmaatschap niet in de weg mag staan en willen mensen die al in zo’n emotionele situatie zitten niet onnodig extra belasten.

Gevolg hiervan is dat we volledig afhankelijk zijn van donateurs en sponsors om onze stichting draaiende te kunnen houden. 

Draag jij de stichting een warm hart toe? Vindt u het belangrijk dat het mooie werk van Lieve Engeltjes kan worden voortgezet? Wordt dan donateur of sponsor! Iedere bijdrage is van harte welkom. Voor meer informatie of het aanmelden als donateur of sponsor kunt u ons mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op de pagina Contact vindt u onze bankgegevens. Bij voorbaat hartelijk dank! 

Sponsors

We zijn onze sponsors - u ziet ze hiernaast vermeld - heel dankbaar voor hun hulp, op welke manier dan ook. Dankzij hen zijn wij in staat lotgenoten te ondersteunen en hen de warme deken van medeleven te mogen laten ervaren.

Een andere manier om ons te steunen is onze samenwerking met Bol.com: wanneer u via deze link naar bol.com gaat en een bestelling plaatst, ontvangt Lieve Engeltjes een klein percentage van de omzet. Dit geldt niet alleen voor boeken e.d. die wij op onze website noemen, maar voor hun gehele aanbod! 

Ook zijn wij heel blij dat wij onderdeel uitmaken van de Vriendenloterij. Als u lid wordt, betaalt u € 13,25 per lot per maand, waarvan – als u Lieve Engeltjes opgeeft als het doel dat u wenst te ondersteunen - € 6,50 ten goede komt aan Lieve Engeltjes. Via deze link kunt u zich aanmelden. Voor meer informatie mag u ons ook eerst mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Daarnaast zijn wij een van de goede doelen die worden ondersteund door de Support Actie, een andere Nederlandse loterij. Maar liefst 80% van hun opbrengst gaat rechtstreeks naar het goede doel. De kosten van een lot bedragen € 5,50. Lieve Engeltjes ontvangt hiervan € 4,40. Aanmelden kan via deze link. 

Sinds een aantal jaren heeft Lieve Engeltjes de zogenaamde ANBI-status, wat inhoudt dat uw gift in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar is. Onderstaand vindt u de informatie waarmee wij aan de gestelde eisen voldoen.

Doelstelling

  • Het bieden van troost en steun aan allen die getroffen zijn door het verlies van een kind.
  • Informatieverstrekking aan instellingen die te maken hebben met (groot)ouders en andere familieleden die een kind hebben verloren of gaan verliezen.

Activiteiten

  • Het bieden en onderhouden van mailcontacten tussen mensen die te maken hebben gehad met het verlies van een kind.
  • Het maken van kaarten ter nagedachtenis aan de overleden kinderen.
  • Het bieden en onderhouden van de website, met allerlei toepasselijke informatie
  • Het maken van het digitale magazine ‘Gedeelde Gedachten’.
  • Samenstellen en uitgave van boeken met ervaringsverhalen en gedichtenbundels (geschreven door lotgenoten) en de verkoop hiervan via de webwinkel.
  • Het verspreiden van informatiemateriaal aan bijvoorbeeld ziekenhuizen, uitvaartverzorgers, kraamverzorgenden en opleidingscentra.
  • Het geven van lezingen aan (bijvoorbeeld) uitvaartverzorgers en zorgverleners over het verlies van een kind en het lotgenotencontact dat LE biedt.

Beloningssysteem

LE heeft geen betaalde functies en draait volledig op vrijwilligers. Commissies binnen de Stichting krijgen een budget toegewezen. Binnen dit budget gemaakte kosten ten behoeve van de Stichting (reiskosten, portokosten, etc.) kunnen door de betreffende commissie worden gedeclareerd.

Overige informatie vindt u op de pagina’s Contact en Wie zijn wij.

Jaarverslagen, jaarrekeningen en beleidsplannen van de afgelopen jaren kunnen bij de Stichting worden opgevraagd.