KievitsbloemKievitsbloemKievitsbloem

Tony

* 5 mei 2002 - 7 mei 2002 †

Daienne en Toon
Daisy en Danny

Voor Tony

Op 24 april 2002 werd ik opgenomen op de gynaecologische afdeling van het ziekenhuis in verband met bloedverlies. Al eerder was gezien dat ik een voorliggende placenta (placenta previa) had. Ik was voor de 3de keer zwanger en beide kindjes zijn geboren met een keizersnede. Bij het Daisy werd een keizersnede verricht in verband met een stuitligging, bij Danny in verband met een wanverhouding. Dit betekent dat hij niet zonder problemen het geboortekanaal zou kunnen passeren.

Tijdens de gehele zwangerschap heb ik enkele malen wat bloed verloren hebben. Toen ik opgenomen moest worden had ik ruim bloedverlies, gelukkig verminderde dat na een half uur. Na enkele dagen bedrust nam het bloedverlies af en mocht ik op 25 april 2002 naar huis.

Op 1 mei 2002 word ik opnieuw opgenomen weer in verband met bloedverlies. Ook waren de weeën toen begonnen. Het bloedverlies neemt aanvankelijk af. Later werd het bloedverlies te ernstig en is besloten om met spoed een keizersnede te verrichten. Kort na de keizernede ontstond er opnieuw een bloeding gepaard met een bloeddrukdaling. De medicijnen die ik daarvoor kreeg hielpen niet waardoor opnieuw besloten werd tot een operatieve ingreep waarbij mijn baarmoeder werd verwijderd.

Daienne

Tony werd met 33 weken geboren op 5 mei 2002 en deed het prima: hij had een Apgar-score van na 1 minuut: 5, na 5 minuten 7 en na 10 minuten 9. En hij woog 2250 gram, dus daar lag het niet aan. Ook waren de vliezen minder dan 24 uur geleden gebroken en was het vruchtwater helder. Wel was Tony enigszins slap: hij is gedurende enkele minuten beademd met een maskerballon. Na de geboorte is hij opgenomen op de afdeling Neonatologie, dat was om 00:18. Aanvankelijk blijft Tony vrij stabiel en hij krijgt in de conveuse extra zuurstof

Tony in de couveuse

Daisy en Danny, zusje en broertje van Tony

Daisy, zusje van Tony

Op maandag 6 mei 2002 kwam de kinderarts naar ons toe en zei: wij hebben zuurstofvermindering geven want het gaat hartstikke goed met hem. Ik zei: " Ik heb liever dat het met hem goed gaat en met mij iets slechter dan anders om". Ik had op dat moment koorts zo'n 38,4 graden koorts, "ik kom er wel weer boven op" zei ik.

>Om ongeveer 22:30 uur kwam de zuster naar mij toe gerend en die zei bel onmiddelijk je man op want het gaat heel slecht met Tony. Hij heeft een bacterie opgelopen en hij moet naar het AMC want hier kunnen we hem niet helpen. Hij had bij zijn geboorte ook geen antibiotica gehad, terwijl ik een darmbacterie had. De kinderarts had mijn dossier niet gelezen, dus wist hij van niks. De arts van het AMC kwam en dat was om 23:30 uur en die gaf Tony gelijk antbiotica. Maar toen zei hij al op een gegeven moment: ik denk niet dat hij het redt. Want hij had ook nog eens longontsteking erbij die had hij na zijn geboorte op gelopen. Daar was de neustrilling van. De kinderarts van het AMC zei ook tegen de kinderarts van hier dat ze bij alle babies die veel te vroeg geboren zijn gelijk antibiotica moeten geven.

Daienne met Tony

Tony is zonder mij om ongeveer 3:00 uur 's nachts onderweg naar het AMC overleden. Gelukkig was mijn man er wel want ik moest nog wachten op de ambulance. Die kwam pas om 2:45uur en toen moesten wij nog naar het AMC. Dat is ongeveer een uur rijden. Toen we aankwamen werd ik eerst naar boven gebracht om een nieuwe zak vocht toe te dienen, want ik kon nog niet eten of drinken. Maar ik vroeg gelijk hoe gaat het met mijn zoontje en ze zeiden dat weten wij niet, ik zal bellen dat je er bent. Toen gingen wij naar beneden naar de neonatologie en toen zag ik het al, voor dat de dokter iets zei, zei ik al: hoelang is hij overleden? En ze zeiden ongeveer een uur maar we hebben hem nog niet afgesloten van het apparaat daar hebben wij mee gewacht tot u hier was.

Dat was op 7 mei 2002.

Tony

Dag lieve Tony
groetjes van Daienne, Toon, Daisy, Danny.

Bloemen voor Tony