KievitsbloemKievitsbloemKievitsbloem

Sander de Vries

* 15 februari 2000 †

Marc, Heidi, Sam en Anna de Vries

Deze pagina dragen we op aan onze Sander

In juni 1999 waren wij de koning te rijk: we waren zwanger! Vanaf het begin was ons kindje zo welkom, we konden zowat niet wachten tot de 9 maanden voorbij waren, zo graag wilden we ons kindje leren kennen.

De zwangerschap verliep zonder noemenswaardige klachten, het enige wat ik had, was een zogenaamde zwangerschapssuiker, maar dit hoefde niet behandeld te worden aldus onze arts. Elke controle bij de verloskundige verliep prima, de echo bij 37 weken liet een flinke baby zien die naar hartelust zwaaide naar zijn papa en mama.

Tot ik bij de controle van 39 weken een verhoogde bloeddruk en verhoogd ijzergehalte had, toen moest ik voor verdere onderzoeken naar het ziekenhuis. Natuurlijk werden we toen zenuwachtig, maar geen van ons dacht eraan dat het nu nog mis kon gaan! Na een CTG, waarop de hartslag van ons kindje luid en duidelijk te horen was, een echo, "kijk mama en papa ik heb het enorm naar mijn zin". en een bloedonderzoek, kwamen de voor ons verlossende woorden: alles was goed, we mochten naar huis.

Dit alles gebeurde op vrijdag 11 februari, 2 dagen later: de nacht van zondag op maandag braken de vliezen, mijn vruchtwater was verkleurd, dus moesten we naar het ziekenhuis. Nog thuis probeerde de verloskundige de harttonen te zoeken,
........niets..........
Zij maakte zich niet zo druk, het kwam vaker voor, dus bleven wij ook nog rustig. In het ziekenhuis hetzelfde verhaal, de verpleegkundige zocht naar de harttonen en het bleef akelig stil.

De echo liet zien wat wij niet wilden, een volgroeide baby, alles erop en eraan, alleen zijn hartje klopte niet meer.

Ons kindje leefde niet meer.

Onze wereld stortte in duizenden stukjes ineen.....

Na een zware bevalling is onze zoon Sander geboren op 15-02-2000.

En wij?
Trots.
Omdat hij zo mooi is.
Verdrietig.
Omdat hij niet langer bij ons mocht zijn.
Trots.
Omdat hij ons kindje is.

Sander is 4 dagen bij ons thuis geweest, deze dagen zijn zeer waardevol voor ons, daarna hebben wij hem begraven in onze oude woonplaats vlak bij zijn overgrootoma.

Zij zal op hem passen, dat weten we zeker.

Geen tijd gehad om te leven...
te schitteren.
Geen tijd gehad om te geven...
te stralen.
Waarom? Zo oneerlijk.
De wereld draait door...
Met een stralend sterretje aan de hemel.

Heel veel liefs, we houden van je schat!
* Papa en Mama *

Dit is Sander's grafje

Dit is Sander's kaartje