MadeliefjeMadeliefjeMadeliefje

Elmar Fluit

* 28 maart 1988 - 31 juli 1996 †

Danny

Elmar is op 28 maart 1988 in Zeven (BRD) geboren. Zijn vader en moeder zijn Danny Fluit en Ria Zijderhand. Elmar heeft een broer Jesper (23-05-'83) en een zus Lindy (22-03-'85).

Elmar was een stil, levenslustig en energiek mannetje. Het liefst speelde hij met zijn vriendje Bas met lego, autootjes of, nog liever, bij weer en wind buiten. Samen met Bas was hij altijd te vinden in de speeltuin of fietsend door de buurt.

Elmar was een dromertje; tijdens het voetballen holden zijn ploeggenootjes achter de bal aan, terwijl Elmar stil in een hoekje bloemetjes plukte.

Op 31 oktober 1995 moest Elmar naar de huisarts omdat hij al een aantal weken een blauwe plek op zijn bil had, resultaat van een valpartij. Na bloedprikken was de conclusie verbijsterend: leukemie.
De dag erop is Elmar opgenomen in het WKZ te Utrecht. Na aanvankelijk goed op de diverse kuren te reageren en een goed geslaagde beenmergtransfusie is Elmar op 31 juli 1996 overleden. Elmar's as is uitgestrooid op het Ajax-strooiveld op begraafplaats Westgaarde in Amsterdam.

Op het herinneringstegeltje staat de volgende tekst:

Na negen maanden ongelijke strijd;
Heb jij verloren voor altijd.
Voor ons is één zeker;
Jij verdient de wereldbeker

Elmar blijft in onze gedachte als een dapper ventje wat zijn ziekte zonder tranen en klagen heeft doorstaan.

Links Elmar, naast Jesper en Lindy

Danny Fluit
Ria Zijderhand
Jesper Fluit
Lindy Fluit