KievitsbloemKievitsbloemKievitsbloem

Irene Turkenburg

* 30 januari 1993 †

Maria Turkenburg (1965), Getrouwd met Johan (1965)

*

Onze eerste dochter Laura werd op 7 juni 1990 geboren om 23:33 uur, na een onbevangen, vlekkeloze, hypergezonde zwangerschap van 38w5d. Ik had voor altijd 8 maanden zwanger kunnen blijven, wat mij betreft.

Onze tweede dochter Irene werd op 30 januari 1993 om 21:17 uur geboren, na 40w. De zwangerschap was niet super (bekkeninstabiliteit, maar ik wist niet dat dat het was, dus ik ging gewoon steeds slechter en met steeds meer pijn lopen), maar eigenlijk toch wel heel gewoon. Tijdens de bevalling was voor de vroedvrouwen eigenlijk wel duidelijk dat er iets niet helemaal goed zat. Geen reactie van de baby op de weeën. Een hartslag van 140 die niet veranderde. Toen ze er eenmaal was, werd ze als de bliksem losgeknipt en meegenomen naar de Special Care Baby Unit. Maar na 43 minuten kwam de kinderarts vertellen dat ze het niet had gehaald. Uit onderzoeken bleek dat er absoluut geen aanwijzingen waren waarom niet. In het ziekenhuis in York, Engeland, hebben ze dat gemiddeld in 1 op de 1000 bevallingen, en dat is blijkbaar heel normaal.

Na 3 1/2 jaar waren we er aan toe om het nog eens te proberen. Ik was inmiddels eindelijk bijna Dr. Maria. Onze zoon Ruben werd geboren op 2 april 1997 om 15:51 uur. De bevalling werd ingeleid na 38w6d. De zwangerschap was fysiek alleen maar dragelijk met fysiotherapie en bekkenbanden. Mentaal was een ander verhaal. We hebben ons heel hard moeten voorhouden dat het zeg maar 'nieuwe ballen, nieuwe kansen' was. En de bevalling was een zenuwtoestand, maar duurde gelukkig maar kort en verliep heel voorspoedig. Ik mocht zelfs op mijn knieën blijven zitten bij het persen. Dat is niet zo gebruikelijk hier, maar werkt voor mij wel heel goed.