SneeuwklokjeSneeuwklokjeSneeuwklokje

Daisy de Booij

* 30 augustus 1997 †

Frank en Leontien de Booij

Candle in the wind 1997

In april 1997 raakte ik zwanger van ons tweede kind (we hebben al een dochter, Romy, geboren op 14 juni 1996).
Na 17,5 week braken mijn vliezen, al werd dat niet ondersteund door de deskundigen, die zeiden dat dat onmogelijk was bij die zwangerschapsduur. Op eigen initiatief contact gezocht met het VU-ziekenhuis, waar we na een paar dagen konden komen, zij zagen daar wel de ernst van de situatie in.

Er is eerst een vlokkentest gedaan om te kijken of er geen chromosomale afwijking was, voordat ze gingen proberen de zwangerschap in stand te houden. Er mankeerde niks aan het kindje, en we hoorden dat het weer een meisje was.
Er werd besloten om me een week bedrust te geven in het ziekenhuis om te kijken of het vruchtwater dan niet meer zou weglopen. Na een week bleek dat er helemaal niks meer was en dat Daisy het wanneer ze geboren zou worden niet zou halen. Doordat er helemaal geen vruchtwater meer was, konden de longen zich niet goed ontwikkelen en ook zorgde het ontbreken van vruchtwater voor verstijving van de armpjes en beentjes. Er werd ons aangeraden om de zwangerschap af te breken, het niet af te wachten tot het vanzelf zou beginnen.
Dat hebben we toen gedaan en met 21 weken is Daisy dan ook geboren op 30 augustus 1997, 26 cm en 360 gram. Toen was een vreselijke tijd aangebroken waarin ik helemaal niks meer zag zitten, mijn leven was verwoest. Er is geen oorzaak gevonden voor het te vroeg breken van de vliezen.
Na 4 maanden was ik weer zwanger, waarbij ik wekelijks gecontroleerd ben in het VU om te kijken of mijn baarmoedermond korter zou worden. Ik heb ook vanaf 12 weken zwangerschap weeënremmers gekregen en hormooninjecties ter ondersteuning van deze zwangerschap. Na 37 moeilijke weken is de bevalling toen ingeleid en kregen we Davey, een prachtige zoon. Daisy zullen we nooit vergeten, ze hoort bij ons gezin voor altijd. Ze is geboren de dag voordat prinses Diana om het leven kwam en het liedje dat Elton John voor haar begrafenis gezongen heeft is voor ons altijd het liedje voor Daisy, elke keer als wij dat liedje horen staat de wereld even stil en gaan onze gedachten terug in de tijd.

Uit de kaart voor Daisy

Uit de kaart

CD van Elton John, met 'Candle in the wind'