KievitsbloemKievitsbloemKievitsbloem

Timo

* 12 september 1998 †

Renata en Johan

Toen op 12 september 1998, na een voldragen zwangerschap, 's morgens in alle vroegte de vliezen braken, is het geen moment in ons opgekomen dat ons kindje niet levend ter wereld zou komen. Helaas werd deze nachtmerrie waarheid toen 's middags rond 15.00 uur er geen hartje meer te vinden was. Ons kindje was overleden.

Onze zoon Timo werd 's avonds om 20.40 uur geboren. Het was een prachtig kindje. 3710 gram zwaar en 55 cm. lang. Alles erop en eraan. 10 vingers, 10 teentjes en een volmaakt gezichtje.

Toen de placenta werd geboren, werd snel duidelijk wat er was gebeurd. De navelstreng zat verweven in de vliezen. De vliezen zijn direct naast de navelstreng gebroken, waardoor er een ader kapot is gescheurd en ons kindje doodgebloed is.

We zijn dezelfde nacht nog naar huis gegaan en hebben Timo in zijn eigen wiegje gelegd. Daar hebben we hem nog 3 dagen bij ons mogen hebben. De hele wereld huilde met ons mee. Het stormde en regende het hele weekend en de hele maandag.
Op dinsdag 15 september werd Timo begraven. De wind was gaan liggen, het regende niet meer en de zon scheen. We hebben zijn kistje op de salontafel gezet. Tijdens de korte dienst in onze huiskamer, viel er een zonnestraal door het raam naar binnen en scheen precies op zijn kistje.

Een zonnestraal van hoop.

Soms valt er een engeltje op aarde,
zo mooi, zo zuiver, zo klein......

Soms valt er een engeltje op aarde,
laat ons engeltje Timo mooi en gelukkig in de hemel zijn.