KievitsbloemKievitsbloemKievitsbloem

Timothy Jaap Pieter Klaver

* 11 oktober 2003 - 7 oktober 2003 †

Priscilla en Jaap

Ons mooie mannetje ♥

Met z'n drietjes

Hoi, ik ben Priscilla (20) en mijn vriend is Jaap (27). Ik was in januari 2003 gestopt met de pil omdat we heel graag een kindje wilden. In mei deed ik een zwangerschapstest en toen was ik eindelijk zwanger. We waren zo gelukkig en blij. Vanaf toen ging mijn zwangerschap erg goed. We waren een paar keer bij de verloskundige geweest en alles was goed. Ik was 14 weken zwanger en toen moest ik een echo laten maken om te kijken of ik wel 14 weken zwanger was of dat ik al langer zwanger was. Die echo was echt zo geweldig. Dat je je kindje zo ziet bewegen dat is echt zo geweldig. De gynaecoloog zei dat ik 14 weken zwanger was en dat ons kindje erg druk was in mijn buik. Toen dachten we dat alles wel goed zou gaan.

Het was 7 oktober 2003, we gingen weer naar de verloskundige. Ik was 21 weken en 4 dagen zwanger. De verloskundige wilde naar het hartje luisteren, maar we hoorden helemaal niks. Ze kon het hartje niet horen. De vorige keer dat we er waren, duurde het ook even voor we het hartje van ons engeltje hoorden. Dus ik dacht het duurt weer even voor ze hem heeft. Maar nee en toen zei ze dat ons kindje waarschijnlijk was overleden of dat hij zich had verstopt. De verloskundige zei dat we meteen naar het ziekenhuis moesten om een echo te laten maken. We hadden een echo gemaakt en toen zei de gynaecoloog dat ons kindje was overleden. Op dat moment voel je echt de grond onder je vandaan zakken. We moesten toen naar een andere gynaecoloog. Die ging met ons praten over wat er allemaal ging gebeuren. Ik moest gewoon van ons engeltje bevallen.

Ons mooie mannetje

Op 10 oktober 2003 werd ik aan het infuus gelegd om de weeën op te wekken. Jaap mocht blijven slapen. De volgende dag is Timothy geboren, 11 oktober 2003 om 13:49 uur. Ik ben op de po op de wc bevallen. Ons engeltje was 21 en een halve centimeter en woog 144 gram. Ze hadden ons engeltje onderzocht en zeiden dat hij er normaal uitzag. Ons engeltje had wel een groei-achterstand. Bij mij wou de placenta er niet uit en ik moest naar de OK om de placenta eruit te laten halen. Ik had in totaal 3 liter bloed verloren en ze hadden me 4 zakken bloed gegeven. Eigenlijk duurt het in totaal een half uur om de placenta weg te laten halen, maar bij mij duurde het 2 uur in totaal. De dokters hadden tegen Jaap gezegt dat ik misschien naar een ander ziekenhuis moest om mijn hele baarmoeder te laten verwijderen. Maar gelukkig hoefde dat niet. Jaap maakte zich erge zorgen om mij. Na 2 uur was ik weer op de afdeling. Ze hadden een katheter en heel veel gaasjes in mijn vagina gedaan.

Maandag 13 oktober 2003 gingen ze die katheter en die gaasjes eruit halen. Toen zeiden ze dat het misschien wel heel erg ging bloeden en dat ik dan geopereerd zou moeten worden om de bloeding te stoppen. Maar gelukkig bloedde ik maar een beetje. Ik hoefde dus niet geopereerd te worden. Ik mocht naar huis. Die dagen dat ik daar lag was Timothy er ook. Als we ons engeltje wilden zien dan haalden ze hem. Daar waren we erg blij mee, dat hij nog bij ons was. Er kwam toen een man van het uitvaartcentrum Zuid om ons engeltje op te halen. We hebben toen afscheid van ons engeltje genomen. Die man nam Timothy toen mee in een kistje. Op dat moment ga je het pas echt beseffen. Wij gingen daarna ook weg met lege handen. Dat vonden we echt heel erg.

16 oktober 2003, de dag van de crematie. We gingen eerst afscheid nemen van ons mooie engeltje. Ze hadden het echt heel erg mooi gedaan. Ze hadden 2 mooie grote beren naast zijn kistje gezet. Zijn kistje stond in het midden. Wij hadden het nog wat meer aangekleed met beertjes en rozen. We hebben in zijn kistje nog 2 rozen, zijn speentje, een Ajaxsjaaltje en zijn Winnie de Pooh beertje neergelegd. Dat Winnie de Pooh beertje had hij al vanaf dat hij geboren was bij hem. We hebben toen afscheid van hem genomen en zelf zijn kistje naar Westgaarde gebracht. We moesten ons engeltje daar afgeven en daar is ons engeltje gecremeerd. We hebben ons engeltje nu thuis staan. Hij zit in een heel mooi urntje, een beertje. We zijn erg blij dat ons engeltje nu thuis staat. En we zijn erg blij dat Timothy zijn eigen plekje heeft thuis.

Ik ben nog 2 keer gecuretteerd omdat er nog steeds weer stukjes placenta bleven zitten. Nu is echt alles weg. Bij de laatste curettage hebben ze een camara gebruikt zodat ze konden zien dat echt alles weg was. Maar waardoor ons engeltje nou is overleden, weten ze niet. Ze hebben wel onderzoeken gedaan. Ze hebben mijn bloed getest maar dat was allemaal goed. En ze hebben ook mijn placenta onderzocht. Daar vonden ze wel een ontsteking in. Maar of dat nu de oorzaak is geweest waardoor ons engeltje is overleden, weten ze niet. Ze denken meer dat dat komt doordat Timothy al was overleden toen hij nog in mijn buik zat. Dat daardoor die ontsteking in mijn placenta zat. Ze hebben wel nog een chromosomenonderzoek gedaan maar daar hebben ze niks in gevonden. We hebben dus geen oorzaak waardoor ons engeltje is overleden. Waarschijnlijk komt het gewoon door de natuur dat ons engeltje is overleden.

Onze mooie mannetje

Gedicht voor ons mooie mannetje

Lieve Timothy, mooi engeltje van ons.
Mama en papa houden heel erg veel van je.
We missen je.
We zullen je nooit vergeten.
Je blijft altijd in onze hartjes.
Heel veel =xxx=jes
mama en papa