KievitsbloemKievitsbloemKievitsbloem

Tim Soors

* 31 oktober 1994 †

Anne Lems en Danny Soors

Tim werd geboren na een probleemloze en heerlijke zwangerschap van 34 weken. Een week voor zijn geboorte wisten we dat hij overleden was. Van het ene moment op het andere voelde ik de baby niet meer bewegen. Ik was verschrikkelijk bang en deze angst werd al snel bevestigd door een echo. We zagen een stil kindje.

Na deze echo wilden we niet direct bevallen, maar de tijd nemen om alles op een rijtje te zetten. Samen hebben we bedacht hoe we afscheid wilden nemen van ons lieve mannetje (want dat hadden we op de echo al gezien). De bevalling werd op ons verzoek een week later ingeleid. Ik was er klaar voor en heel rustig. Alles ging precies zoals wij het wilden. Tim werd in alle rust geboren met onze eigen verloskundige erbij. Wat waren wij trots! Uren hebben we hem samen bekeken, gestreeld en gewoon bij ons gehad. Zo'n perfect en mooi ventje. Maar zo stil. Zijn oogjes dicht. Geen stemmetje.

Het leren kennen was mooi, het afscheid moeilijk. De crematie van Tim was eenvoudig en impulsief. Samen zaten Danny en ik naast zijn kleine witte kistje.

Mijn vader, Tim's Opa, schreef dit gedichtje voor Tim:

Je was er maar zo kort
Toch was het een heel leven
We hadden allemaal
Zoveel aan jou te geven

Tim heeft nu een lieve broer (Koen, 7-12-95) en zus (Lotte, 29-8-97) die vaak naar zijn foto kijken en over hem praten: hij hoort erbij!