KievitsbloemKievitsbloemKievitsbloem

Thomas Raaijmakers

* 15 februari 2001 †

Peter en Jeanette

Ons Maatje Thomas

Hallo, wij zijn Jeanette en Peter Raaijmakers. Wij hebben op 15 februari een zoontje gekregen maar door omstandigheden hebben wij hem meteen weer af kunnen geven.

Mijn vrouw was 35,5 weken zwanger toen ze beneden op de bank lag en naar de toilet moest. Daar aangekomen hoorde ik haar schreeuwen want ik was net thuis van mijn werk. Wat was het geval? Er kwam geen urine uit, maar bloed, dus dat zag er niet goed uit. Zodoende heb ik meteen 112 gebeld. De ambulance was er eerlijk gezegd zo, dus was ze ook snel in het ziekenhuis.

Daar aangekomen, hebben ze op de verloskamer nog een echo gemaakt en de dokter zag daar nog een hartslag van onze Thomas. We zijn toen met spoed naar de OK gegaan en daar was onze Thomas binnen 10 minuten op de wereld. Hij heeft de wereld alleen niet mogen aanschouwen want hij was dus dood geboren.

Ze hebben toen nog met vier chirurgen geprobeerd om te reanimeren maar dat heeft niet mogen baten. Hij was dus te zwak om het zelf over te nemen.

Ik heb Thomas daarna een uur in mijn armen gehouden en alleen maar gehuild. Toen kwamen ze me halen want mijn vrouw kwam bij uit de narcose en toen kwam het volgende probleem: Hoe ga ik dit aan mijn vrouw vertellen? Ik heb het toen verteld met lood in mijn schoenen maar ze was nog zover weg dat ze het gewoon niet besefte.

's Nachts om vier uur hebben ze mij toen nog wakker gemaakt want het ging niet goed met mijn vrouw. Ze kreeg bloed toegediend en wat ze er boven bij deden liep er van onderen weer gewoon uit. Ze hadden toen met vier artsen besproken dat ze toch weer geopereerd moest worden dus was er weer een probleem bij. Na een operatie van twee uur was ze dus weer terug op de uitslaapkamer en wat hoorden we de volgende dag?

OORZAAK NIET GEVONDEN VAN DE BLOEDING

We hebben Thomas een week later begraven, toen mijn vrouw sterk genoeg was om er bij te zijn. Ze zeggen wel eens dat je een zwarte bladzijde in je leven hebt maar dit geval is gewoon een heel zwart hoofdstuk uit ons leven.

THOMAS
AL HEB JE DEZE WERELD DAN WEL NOOIT MOGEN AANSCHOUWEN
PAPA, MAMA EN MELISSA ZULLEN ALTIJD VAN JE BLIJVEN HOUDEN

Papa, Mama en Thomas

Onze rooie rakker