KievitsbloemKievitsbloemKievitsbloem

Tibo Haezaerts

* 10 december 2001 †

Gerry en Kim Haezaerts

Ons engeltje Tibo

Ons verhaal begint op 5 augustus 2001. We zijn zwanger van Tibo*. Op 6 weken gingen we op controle, alles was oké. Op 13 weken hoorden we voor het eerst het hartje kloppen. Toen ik 20 weken zwanger was, gingen we op controle voor een speciale echo omdat ik een aangeboren hartafwijking heb. Tibo* zou dit niet hebben. Alles ging zo goed.

Tot de nacht van 9 op 10 december, toen werd ik wakker met hevige buikkrampen. Ik dacht dat ik naar de grote toilet moest, maar het ging niet. Ik ging terug naar bed. 10 minuutjes later terug hetzelfde. Toen braken mijn vliezen.

We zijn naar het ziekenhuis gegaan. Daar aangekomen, hebben ze me in een onderzoekskamer gelegd. Er kwam een dokter van wacht en die tastte gewoon eens aan mijn buik en vroeg of ik nog leven voelde. Ik zei ja want ik voelde Tibo* nog. Hij vroeg wie mijn gynaecoloog was en zei dat hij hem zou bellen. Ik werd naar materniteit gebracht en op een kamer gelegd. Na een uur was mijn gynaecoloog er nog niet. Er kwam een verpleegster om me te toucheren en ze verschoot want er stak al een voetje door de baarmoedermond. Dan kwam er een verpleegster met een baxter (= infuus) met weeënremmende middelen. Maar mijn weeën werden steeds heviger in plaats van minder. We stellen ons dan ook vragen over die baxter.

Dan is alles zéér snel gegaan. Mijn gynaecoloog was er nog steeds niet. Op een gegeven moment voelde ik een "floep" in mijn buik. Ik schoot in paniek en liet een gil. En ja ik gilde en mijn gynaecoloog stond daar! Toen is de bevalling begonnen. Het was een stuitbevalling zonder verdoving, want daarvoor was het te laat.

Tibo*

Tibo* woog 750 gram en hij is niet gemeten. Hij was zo mooi, zo klein en toch had hij alles. Ons manneke heeft zijn strijd verloren.

Tibo* met zijn mama

Er is een autopsie gedaan en Tibo* was kerngezond.

Tibo* met zijn papa

Tibo* heeft ondertussen een broertje gekregen, Jonas, geboren op 9 augustus 2003.

Gedicht voor ons engeltje Tibo*

Lieve Tibo*,
In de hemel waak jij,
als een ster zo dichtbij,
maar toch zo ver.