KievitsbloemKievitsbloemKievitsbloem

Quinten van Keulen

* 25 juli 2000 - 4 augustus 2000 †

Richard en Angelique

Voor ons ventje

Op dinsdag 25 juli zijn wij de trotse ouders geworden van Quinten.
Quinten kwam anderhalf week later dan de uitgerekende datum.

voorkant geboortekaartje

binnenkant geboortekaartje

Omdat ik over tijd liep, zou ik op die dinsdag ingeleid worden. Mijn twee jaar jongere zusje had last van diverse zwangerschapkwaaltjes en zou ook op die dinsdag ingeleid worden. De maandag ervoor moesten wij beiden naar de gynaecoloog en door het inwendig onderzoek, kwamen mijn weeën al langzaam opgang. Dinsdagochtendvroeg zijn we naar het ziekenhuis gegaan, omdat de weeën sneller kwamen en het toch de bedoeling was om daar te bevallen. Omdat ik toch al zelf bezig was, werd besloten om te wachten met het inleiden en de natuur zijn gang te laten gaan. Mijn zusje kwam gewoon op de afgesproken tijd en kwam op de verloskamer naast mij. Uiteindelijk, omdat het zo lang duurde en niet opschoot kreeg ik ook een infuus om mijn weeën op te wekken. Mijn zusje was eerder en om 16.46 werd haar zoon Ricardo geboren. De gyneacoloog moest opschieten, want om 17.03 uur werd onze zoon Quinten geboren.

Quinten 1 week oud

Direct bij de geboorte stelde de gyneacoloog de Spina Bifida vast, oftewel het open ruggetje. Ik mocht Quinten nog even op mijn borst houden, terwijl de gynaecoloog de wond steriel afdekte en de kinderarts belde. Op zo'n moment flitst er van alles door je heen, maar je beseft nog niet wat het precies inhoudt. Om 20.00 uur mochten we voor het eerst bij hem. Direct werd er verteld wat het in kan houden als een kind Spina Bifida heeft. De artsen zouden hierbij specialisten moeten laten komen, om te kijken hoe ernstig de Spina bij Quinten was.

De volgende dag werd hevig naar een plaats gezocht om Quinten te plaatsen in een gespecialiseerd ziekenhuis. Helaas was er in geen enkel ziekenhuis plaats. Om geen tijd te verliezen zijn we donderdag met de vooronderzoeken begonnen. Diverse scans, echo, röntgen, enz.

Op vrijdag 28 juli moesten we met Quinten naar het WKZ in Utrecht, zodat daar de specialisten hem persoonlijk konden onderzoeken. Daarna konden wij terug naar het streekziekenhuis. In Utrecht werden alle uitslagen en meningen van de specialisten besproken. Diezelfde avond kregen wij van de specialist een negatief behandelingsadvies te horen. Quinten zou geen kwaliteit van leven kunnen hebben. In het gunstige geval, buiten alle complicaties om, zou hij in de eerste tien jaar van zijn leven vijftien grote operaties moeten ondergaan. Het resultaat hiervan zou dan zijn, dat hij dan in een stoel met een brase rechtop kon zitten. Meer was niet mogelijk. Het hele weekend was een weekend vol emotie's en beslissingen. We moesten akkoord of niet akkoord gaan met dit advies. Veel keuze was er niet, want Quinten zou in beide situaties ernstig pijn lijden. Uit liefde voor ons kindje hebben wij besloten om ons kindje deze ellende te besparen en zijn leventje niet onnodig lang te rekken.

De resterende tijd hebben wij vierentwintig uur doorgebracht met Quinten. Onze dichstbijstaande familie, vrienden en kennissen hebben hem nog kunnen zien en afscheid kunnen nemen. Mijn zusje is de vrijdag, de dag dat hij overleed, nog met zijn neef Ricardo langsgeweest. Dit betekende voor beiden heel veel.

Die avond is Quinten op mijn borst ingeslapen. Op het moment dat hij overleed zagen we in de lucht de regenboog. Dit was zo'n mooi moment en zo vredig allemaal.
Daarna hebben wij Quinten meegenomen naar huis en heeft hij drie dagen in zijn eigen bedje gelegen. Op 8 augustus hebben wij ons lieve mannetje in besloten kring begraven.

rouwkaartje