SneeuwklokjeSneeuwklokjeSneeuwklokje

Macy Blommers

* 29 april 1999 †

Gerrit en Inge

Voor onze kleine meid

Op 16 april 1999 moesten we naar het ziekenhuis voor de 20 weken controle echo. We hadden er zin in. Je grote broer Jari ging ook mee, hij was toen 2 jaar en hij wou zijn broertje of zusje wel eens zien. Maar die blijdschap sloeg heel snel om in onbegrip en verdriet, want er was iets niet goed met jou. De gynaecoloog zei ons, dat je een drietal afwijkingen had en dat het heel ernstig was.

We moesten naar het Dijkzicht en daar constateerden ze inderdaad dat het behoorlijk fout zat. Je had een waterhoofd, de navelstreng had maar twee bloedvaten in plaats van drie en je had een gigantische hartafwijking. Wat een klap krijg je dan, vooral toen ze vertelden dat het beter was om de zwangerschap af te breken. We moesten beslissen om jouw leventje te laten stoppen, om jou een lijdensweg te besparen.

Op 28 april zijn we naar het ziekenhuis gegaan en hebben ze de bevalling ingezet. Wat was dat zwaar zeg, lichamelijk en vooral ook geestelijk. Op 29 april om 9.47 uur ben je geboren en ooh, wat was je mooi. We hebben heel de verdere dag met je geknuffeld en oma heeft ook afscheid van je genomen.

Volgens de patholoog-anatoom was je wel een klein wondertje, want normaal gesproken komt een kindje met de afwijkingen die jij had niet zo ver in de zwangerschap. Met andere woorden, je hebt gevochten als een leeuw om toch bij ons te komen. Papa en mama zijn hartstikke trots op jou.

Macy

Macy, jij was gewoonweg te mooi voor deze wereld
We vergeten je nooit.
Papa, mama, Jari en Joey

wiegje