KievitsbloemKievitsbloemKievitsbloem

Leroy

* 23 september 1999 († 1 september 1999)

Ferry & Francesca Michels

Voor Leroy

Eindelijk was het zover, ik was zwanger! Na veel problemen met de menstruatie, veel ziekenhuisbezoek en hormonen. Na 1 hormoonkuur was het al raak, dat hadden we niet gedacht. Dolblij waren we. Het zag er goed uit op de echo dus ik mocht een verloskundige zoeken. Omdat we gingen verhuizen van Rotterdam naar Spijkenisse zocht ik een verloskundige in Spijkenisse.

Toen ik 11½ week zwanger was mocht ik voor het eerst komen. De verloskundige zei dat ze ging zoeken naar de baby's hartslag, al was dat nog erg vroeg. Dat lukte gelijk. Voor het eerst hoorden we de hartslag van ons kindje. Dat was prachtig.

De volgende keer, na 4 weken, kwamen we terug, lekker bruin en uitgerust van onze vakantie. Ik was 15½ week zwanger. Dit keer had ik een andere verloskundige, die net zo aardig was als haar collega. Zij zocht ook naar het hartje maar dit keer bleef het stil.
Nog maar eens zoeken, even naar de wachtkamer en daarna nog maar eens proberen. Maar het bleef weer stil. De verloskundige zei dat ze een afspraak voor de volgende dag ging maken voor een echo. Ik hoor haar nog zeggen: '9 van de 10 keer is het niks. Je baby is nog zo klein, hij is vast aan het zwemmen en kan zich overal achter verstoppen'.

De volgende dag op de echo bleek dat niet waar te zijn. Ons kindje was overleden. Ik wist niet wat ik hoorde, je hele wereld stort in. Dan komen alle vragen op je af, zoals; wil je je kindje zien, wil je het begraven, wanneer kom je om te bevallen?
Bevallen? Moet dat echt? Ik besloot om de volgende dag terug te komen.

Ik kreeg nog een echo voordat ik ingeleid werd. De inleiding en bevalling verliepen goed en vlot. Ik ben nog gecuretteerd vanwege de placenta. Na 23 uur stond ik weer buiten. Ik ben blij dat Ferry al die tijd bij me is geweest.

Het enige wat we hebben van Leroy* zijn foto's en herinneringen. Helaas zijn ze er nooit achter gekomen waar Leroy aan is overleden... We hebben hem in het ziekenhuis achter gelaten. Daar heb ik het nog altijd moeilijk mee. 4 dagen later kregen we de sleutel van ons nieuwe huis. We zijn gelijk naar de babykamer gelopen, die tot op de dag van vandaag nog steeds leeg is.

Op 20 mei 2000 heeft Leroy* een engelen-broertje Brandon* gekregen en op 21 december 2000 een engelen-zusje Mandi*.
Zij hebben elk een eigen engeltjespagina. Lees hier meer over Brandon* en Mandi*.