KievitsbloemKievitsbloemKievitsbloem

Jessica van Soest

* 28 januari 2001 †

Robert en Arina van Soest

Ons engeltje Jessica*

Na meerdere oefenpogingen (ik gebruikte clomid) werd ik eindelijk zwanger. Alles verliep wel goed totdat we rond de 5de zwangerschapsmaand te horen kregen dat er weinig vruchtwater aanwezig was. Dit is toen niet door de echoscopiste genoteerd in m'n status, want toen we dit mededeelden aan de gyn keek hij verbaasd en deed een extra echo om dit bevestigd te krijgen.
Ik bleef toen streng onder controle staan. We weten niet of de echoscopiste hierover is aangesproken maar ja, wat bereik je ermee. Op zich verliep de rest van de zwangerschap goed tot de dagen voor kerst, ik kreeg toen "krampen" in m'n buik waarop de gyn vertelde dat het oefenweeën waren, verder had ik weer last van bekkeninstabiliteit.
Enfin, de "krampen" in m'n buik werden minder en de dagen verstreken tot 24 januari 2001.
Wij kwamen toen bij de dienstdoende gyn die m'n bloeddruk opmat en constateerde dat deze ietwat aan de hoge kant was, 'k moest maar even een echo laten maken, dit kon daags erna. Zo gezegd zo gedaan, we komen bij de echoscopiste en al snel bleek dat er weinig tot nihil vruchtwater aanwezig was, waarop mijn man dit dan ook mededeelde aan de echoscopiste.
Zij vertelde ons geen zorgen te maken omdat ik de hele zwangerschap weinig vruchtwater had, en voor je het weet heb je je kindje in je handen. Toen werden de orgaantjes bekeken zo ook het hartje, waarop m'n man mededeelde dat het wel erg langzaam sloeg, waarop zij weer verklaarde dat het normaal was als het kindje stil in de buik lag. Wij vertelden toen dat bij ons eerste kindje het hartje normaal sloeg ook als het stil lag.
Maakt u zich maar geen zorgen want voor je het weet heb je je kindje in je handen, werd ons opnieuw verteld.
Inderdaad, want toen ik 's zaterdags geen leven meer voelde ben ik naar het ziekenhuis gegaan en daar kregen we te horen dat ons kindje was overleden. Nou je kunt je voorstellen hoe we ons op dat moment gevoeld hebben.
's Zondags 28 januari 2001 ben ik (na het inbrengen van gel) spontaan bevallen van ons engeltje, genaamd Jessica.
Dinsdag 30 januari kregen we Jessica thuis alwaar we afscheid van haar konden nemen en op vrijdag 2 februari 2001 is Jessica naar haar laatste rustplaats gebracht. Mijn man heeft op deze dag het kistje zelf gesloten en haar overal naar toe gedragen waar ze naar toe gedragen moest worden.
Voor wat Janine betreft, onze eerste dochter, zij was bij de zwangerschap al overal bij betrokken dus ook nu bij het afscheid nemen van ons engeltje Jessica.
Het is voor ons allemaal nog steeds een gemis en het zal ook wel altijd blijven, al zal het misschien wel een keer "slijten".

Dit was het verhaal van ons engeltje Jessica.
Robert, Arina, Janine en Jessica* van Soest

Jessica thuis opgebaard op haar kamertje

Laatste afscheid voordat Jessica naar haar rustplaats wordt gebracht

je oogjes bleven dicht
maar waar jij bent
is het eeuwig licht.

Voorzijde geboortekaartje Jessica

Tekst geboortekaartje Jessica