KievitsbloemKievitsbloemKievitsbloem

Dion Jan Heydarpour

* 7 maart 1999 - 18 mei 1999 †

Carla en Darius

Het verhaal van Dion

Dion werd drie weken te vroeg geboren op 7 maart 1999. Hij had het syndroom van Down, wat wij van te voren niet wisten. Ogenschijnlijk leek het een gezond babytje. Hij kwam na 3 weken onderzoek naar huis met een sonde omdat hij slecht dronk en met wat extra zuurstof. Geen abnormale dingen voor een kindje met het Down Syndroom.

Na 12 dagen thuis te zijn geweest, kreeg Dion ineens heel erg diarree. Zeer snel waren we in het ziekenhuis en hij bleek al aardig uitgedroogd. Zijn toestand verergerde met de dag. Hij viel enorm af en zag er ontzettend grauw uit. Na twee dagen had Carla al het vermoeden dat hij zou sterven, alleen geen arts geloofde haar. Na bijna 5 dagen was zijn toestand zo ernstig dat hij naar het Sophia kinderziekenhuis werd overgebracht. Te laat, want toen was hij al in levensgevaar. Hij is opgenomen op de intensive care en kwam aan de beademing en heel veel pompen en infuzen te liggen. Zo heeft hij nog 4½ week liggen vechten voor zijn leven. Hij is elk mogelijk dal ingegaan om er vervolgens weer bovenop te klimmen. Hij heeft de medische wereld daardoor menig keer verbaasd doen staan. Hij gaf niet op en bleef vechten voor zijn leven. Totdat de natuur hem inhaalde en dit jongetje met een enorme levenswil werd geveld. Op 18 mei 1999 is hij in onze armen overleden. Hij is 10 weken oud geworden. Vlak voor hij stierf deed hij zijn ogen nog een keer open. Voor ons gevoel nam hij toen echt afscheid........................

Na een obductie is gebleken dat Dion is gestorven aan twee afwijkingen. Hij had een afweerstoornis en reuscelhepatitis. De laatste afwijking is zeer zeldzaam en komt waarschijnlijk alleen bij Down kindjes voor.