SneeuwklokjeSneeuwklokjeSneeuwklokje

Floortje

* 29 juni 2000 †

Steven & Femke

Ons Bloemetje Floortje!

Na 29 weken, ongecompliceerde, zwangerschap, veranderde onze wereld totaal.
Op zaterdag 24 juni 2000 verloor ik ineens wat vruchtwater. De verloskundige stuurde me naar het ziekenhuis voor onderzoek en om eventueel de weeën te remmen.
In het ziekenhuis werd een uitgebreide echo gemaakt. Ons werd direct en zonder omwegen verteld, dat ons kindje niet levensvatbaar was. Haar grote hersenen waren onvoldoende ontwikkeld (anencephalie). Ze zou rondom de bevalling overlijden.
Onze wereld stortte in!
Al vrij snel werd ons verteld, dat het verstandig was als we de zwangerschap zouden afbreken, gezien de ernst van de afwijking en in verband met infectiegevaar voor mij door het scheurtje in mijn vliezen.
We besloten de volgende dag te beginnen met het inleiden.

Na een, zo goed als slapeloze, nacht drong de werkelijkheid pas goed tot ons door. Ons kindje zou sterven en ik moest bevallen. De gevoelens, die me overspoelden, kan ik niet goed omschrijven. Allesoverheersend, hartverscheurend verdriet.
Mijn rationele denken moest de overhand houden, vond ik, anders was ik bang dat ik niet zou kunnen bevallen. Dat moest en wilde ik zelf doen. Dus gevoelens zoveel mogelijk op de achtergrond.
De infusen werden aangekoppeld en het wachten begon.

Al met al heeft het inleiden vijf dagen geduurd. Tijdens die dagen heb ik mijn best gedaan zoveel mogelijk afscheid te nemen van mijn kindje, mijn zwangerschap en mijn toekomstdromen.
Tegelijkertijd heb ik geprobeerd zo sterk mogelijk te zijn om die moeilijke dagen te overleven en mijn kindje ter wereld te brengen. Bijgestaan door mijn partner, familie en vrienden.
Op donderdagavond 29 juni 2000 is onze dochter Floortje geboren om 21.05 uur.
Ze was inmiddels overleden.
In onze ogen was ze het mooiste meisje van de wereld en we hebben haar nog een tijdje bij ons gehouden om afscheid te nemen. Ons kleine meisje!
Ook onze naasten hebben in het ziekenhuis afscheid kunnen nemen van Floortje.
Er zijn veel foto's gemaakt en een gipsen afdruk van haar voetjes.

Op 4 juli is ze in besloten kring gecremeerd.
De kaarten, bloemen en andere steunbetuigingen waren hartverwarmend en hebben ons erg gesteund.

Nu proberen we met elkaar dit grote verlies te verwerken en een plekje te geven.
De pijn zal wel nooit meer weggaan.
Floortje is en blijft ons eerste kindje.Ze heeft een heel speciaal plekje in ons hart.

WE ZULLEN ONS BLOEMETJE NOOIT VERGETEN !!!

Ons bloemetje Floortje

Voetafdrukjes