KievitsbloemKievitsbloemKievitsbloem

Alice-Katherina

* 31 januari 1996 - 8 oktober 1996 †

Louwrens en Kitty

Welkom op de homepage van ALICE-KATHERINA

Op 30-01-1996 werd ik opgenomen in het ziekenhuis voor een inleiding van de bevalling van mijn tweeling.
Die dag werd er twee keer ingeleid, maar er gebeurde niets, dus de volgende dag verder gegaan. (31-01-1996, de uitgerekende datum). Tot 14:45 uur gebeurde er niets en besloot de gyneacoloog om de vliezen te breken, wat niet zo gemakkelijk ging. Om 14:55 uur waren ze gebroken en volgde een enorme weeënstorm. Om 16:15 uur voelde ik persdrang, maar omdat de zuster het nog niet geloofde kwam ik op 16:35 uur pas op de verloskamer te liggen en vrijwel daarna om 16:40 uur werd Marianne als eerste geboren.
Omdat ik geen weeën meer kreeg, ging de arts met de echo kijken hoe de tweede baby erbij lag. Die bleek nog heel hoog in de baarmoeder te liggen in een eigen vruchtzak. Ze hebben toen de vliezen gebroken en toen spoelde de baby letterlijk naar beneden met het navelstrengetje voor haar langs en de handjes langs haar hoofdje. Direct daalde het hartslagje en werd er gebeld met de o.k. voor een spoedkeizersnede, maar dat zou nog wel tien minuten duren voor de baby geboren kon worden. Dat duurde te lang en de gyneacoloog besloot om mij onder gehele narcose te maken en de baby met een tangverlossing eruit te halen.
Voordat ik onder zeil ging was er al geen hartslagje meer te horen en de blik van mijn man zal ik nooit meer vergeten. Het was nog een heel geploeter om de baby eruit te kunnen halen en toen ze geboren was, moest ze meteen gereanimeerd worden. Ze begon zelf te ademen en het leek wat beter te gaan. Onze tweede dochter noemden we Alice-Katherina, geboren om 17:23 uur.
Ze bleek een hersenbloeding gekregen te hebben tijdens de geboorte, ze had last van uitvalverschijnselen en op 8-10-1996 is ze overleden aan de gevolgen van de geboorte-hersenbloeding en een longontsteking.
Ze was nog maar 8 maanden, maar ze heeft een dappere strijd geleverd, 8 maanden lang.

Lieve Alice, we missen je zo, we houden van je, liefje

Papa, Mama, Louwrens-jr en Marianne.

Kitty, 39 weken zwanger van Marianna en Alice

Kitty, Louwrens-jr, Marianna (links) en Alice (rechts)

Alice, 6 maanden