KievitsbloemKievitsbloemKievitsbloem

Alison Joanne

* 23 oktober 2000 - 25 oktober 2000 †

William en Bianca van Well

Brief aan mijn lieve engeltje

Zo lief, zo klein
zo mooi, zo fijn.
Zo zal jij altijd
in onze gedachten zijn.

Lieve Alison, mijn brief aan jou begint op 5 maart 2000. Deze zondag doe ik een test en die vertelt mij dat ik weer zwanger ben. Je papa en ik zijn ontzettend blij! Caitlin (mei '98) gaat een broertje of zusje krijgen.

Als ik 6 weken zwanger ben, krijg ik een bloeding en gaan we naar het ziekenhuis voor een echo. Op de echo zijn er maar liefst twee kloppende hartjes te zien. We gaan een tweeling krijgen! De zwangerschap is zwaar maar ik geniet er enorm van. Al met 12 weken voel ik een kriebeltje van jou dat ik herken van toen ik van Caitlin in verwachting was. Wel baart mijn bloeddruk ons weer zorgen.

Op 10 oktober word ik in het ziekenhuis opgenomen. De bloeddruk wil maar niet zakken, er zit eiwit in de urine en ook moet ik veel overgeven. Door het overgeven val ik zelfs af. Gelukkig maken jullie het nog steeds uitstekend.
Op 23 oktober, als ik 37 weken en 3 dagen zwanger ben, wordt de bevalling ingeleid. Om 8.00 uur worden de vliezen gebroken van de onderste baby. Vervolgens gebeurt er een uur niks en wordt het infuus aangesloten met de weeënopwekkers. Dan gaat het ineens ontzettend snel. Voor ik het weet mag ik meepersen. Maar de baby wil er niet uit. Na een uur meepersen wordt de vacuüm aangesloten en wordt na een half uurtje om 13.56 uur jouw broertje Colin William kerngezond geboren.
Vier minuten later zakt jouw hartslag heel snel en moeten we snel aan de slag om jou geboren te laten worden. Maar jij ligt zo hoog in de buik en ook nog eens met je billen naar beneden dat de enige mogelijkheid om jou snel geboren te laten worden een spoedkeizersnede is. Om 14.26 uur word jij dan geboren, Alison Joanne. Dat jouw hartslag zo snel daalde, kwam omdat na de geboorte van Colin er in de baarmoeder zoveel ruimte ontstond dat deze heel sterk is gaan samentrekken en daardoor jouw placenta voortijdig had losgelaten. Na jouw geboorte word je meteen gereanimeerd totdat je hartslag weer goed is. Dan word je met spoed naar een ander ziekenhuis gebracht waar een afdeling Neonatologie is. Daar kan echter alleen nog maar geconstateerd worden dat je een te groot zuurstoftekort hebt gehad en dat je helemaal geen hersenactiviteit hebt. Op 24 oktober word je teruggebracht naar het ziekenhuis waar ik lig. Ik kan je dan eindelijk zien en vasthouden en knuffelen.
Wat zijn onze gevoelens nu ontzettend dubbel: aan de ene kant de blijdschap met de geboortes van onze prachtige zoon en dochter, aan de andere kant het verdriet omdat wij jou, onze prachtige dochter, gaan verliezen.
Op 25 oktober ben je in de armen van jouw papa heel vredig een engeltje geworden. Op 28 oktober ben je in een rieten mandje begraven in besloten kring. Bij het afscheid nemen kregen de aanwezigen een rode roos om op jouw mandje te leggen. Als laatste hebben wij vier 4 witte rozen op jouw mandje gelegd. Van papa, mama, je zus Caitlin en van je tweelingbroertje Colin.

Lieve Alison, wat hadden wij jou graag bij ons willen houden. We houden heel veel van je en we missen je ontzettend. Nooit zullen wij jou vergeten! Dag lieve schat.

Je mama

Alison enkele uren oud

Colin en Alison, 1 dag oud