KievitsbloemKievitsbloemKievitsbloem

Danny Leenen

* 30 januari 1993 †

Hans en Cindy Leenen

Ter nagedachtenis aan ons manneke:

Wat waren we gelukkig!!!!
Na 1 jaar "proberen" eindelijk zwanger!!!!

Rond 29 januari 1999 zouden we papa en mama worden van ons eerste kindje. "Op zich" verliep de zwangerschap vlekkeloos. Afgezien van de gebruikelijke kwaaltjes. Precies op de uitgerekende datum (29 januari 1999 dus) begonnen om half elf 's avonds de weeën. Tijdens die nacht was onze verloskundige al 2x komen kijken. Helaas vorderde "de ontsluiting" erg langzaam. Tegen de morgen kreeg Cindy hevige pijnen, en verloor ze erg veel bloed. Weer de verloskundige gebeld, en gelukkig kwam ze ook snel. Het was vreemd, maar ze kon geen harttonen meer vinden!!!! Ze pleegde direct enkele telefoontjes, en voor we het wisten gingen we in een ambulance met loeiende sirenes richting het ziekenhuis. Daar stond al een gynaecoloog met echoapparatuur klaar. Hij had zijn diagnose snel bepaald. Ons kindje was overleden!!!!!!!!!! De placenta had losgelaten, en Danny heeft geen eerlijke kans gehad om het te overleven.

Met de wetenschap dat ons kindje dus overleden was, moest Cindy nog aan de bevalling beginnen. Om haar hierbij te helpen is "de zuignap" gebruikt.

Toen ik, als vader, hem aan het aankleden was, bleek dat er bij mama vruchtwater in de bloedsomloop terecht was gekomen. Dat leverde stollingsproblemen op. Met andere woorden: "de wond" die ontstaan was bij de loslatende placenta wilde niet meer stoppen met bloeden.

Met grote spoed is ze naar de intensive care gebracht, en diezelfde dag nog geopereerd. Dankzij de operatie en de toediening van meer dan 5 liter bloed (via transfusie), ging het met kleine beetjes wel steeds beter. Uiteindelijk mochten we na ongeveer 10 dagen ziekenhuisopname weer naar huis.

Helaas zonder Danny.


Danny met mama op de intensive care


Gelukkig zijn we goed opgevangen in het ziekenhuis die eerste dagen, en had men voor ons genoeg tijd. Ook veel andere mensen stuurden kaarten. Hieronder staat een gedichtje dat we gekregen hebben, met een mooie gedachte als inhoud:

Als je 's nachts de sterren ziet
Geloof het dan en twijfel niet
Want altijd is daar die éne ster
Heel erg klein en eindeloos ver
Het verdriet zal nooit verdwijnen
Maar die éne ster zal eeuwig schijnen