KievitsbloemKievitsbloemKievitsbloem

Demi Brands

* 30 november 2000 - 1 januari 2001 †

Hendrik, Ali-Rika en Willianne Brands

Onze kleine lieveling

Even

Je had
geen kansen
in dit leven
toch heb je
door "even"
hier te zijn
ons leven
een zachte tint
gegeven.

Op 30 november 2000 werd ik om half zeven wakker en voelde ik een lichte tinteling in mijn buik. Na een snelle bevalling werd om tien voor acht onze kleine lieveling geboren. Op het oog een gezonde meid van acht pond. Wij leefden twee weken samen met ons gezinnetje op een roze wolk.

Totdat Demi een beetje blauw werd. Wij hebben toen voor de zekerheid de huisarts gebeld. Deze kon niets verkeerds horen aan haar hartje, maar stuurde ons voor de zekerheid naar het ziekenhuis in Emmeloord. Na een half uurtje onderzoeken, werden wij per ambulance naar Groningen gestuurd. En nog dachten wij dat het maar een kleinigheidje zou zijn. Toen wij een uurtje in Groningen waren, stortte onze wereld in, want er werd ons verteld dat Demi een hypoplastisch linkerhart had en dat zij hiermee niet leven kon. In eerste instantie vertelden ze over operaties, die de Norwood-procedure genoemd wordt en wij klampten ons aan deze strohalm vast nog niet denkend aan het feit dat onze kleine lieveling sterven kon. Totdat de artsen ons op 16 december vertelden dat zij van operaties afzagen omdat zij complicaties had aan de longvaten. Al onze hoop werd de bodem ingeslagen en de gevoelens die toen door ons heengingen zijn met geen pen te beschrijven. Wij konden het niet bevatten dat onze kleine prachtige meid niet lang meer te leven had. De volgende dag kwam de dominee en mochten wij Demi laten dopen in de kerkzaal van het ziekenhuis. Dit was een hele mooie ervaring en wij voelden God's aanwezigheid heel duidelijk. Na nog eens twee dagen in het ziekenhuis mochten wij van de arsten Demi meenemen naar huis.

Dit vonden wij heel fijn en onze dank gaat uit naar de artsen en huisarts die dit mogelijk gemaakt hebben. Want wij hebben daarna nog bijna twee weken thuis van haar mogen genieten, haar liefde mogen geven en knuffelen zoveel als wij wilden. Aan deze weken hebben wij hele fijne herinneringen en ze leven in onze gedachten voort.

Demi pas geboren, lekker bij mamma en zusje Willianne in bed

Demi, drie dagen oud. De wijsheid in pacht

Demi, veilig tegen mamma aan na alle onderzoeken

Demi nog eenmaal in bad

In ons hart

De letters van je naam
staan in ons hart geschreven
wij dragen je met ons mee
voor immer blijf
je in ons leven.