KievitsbloemKievitsbloemKievitsbloem

Simone Maria Carmelita

* 11 oktober 1996 †

Walther (1965) en Carmen (1970) Brussee
Zusje van Bas (15-07-1999)

Simone

Simone is doodgeboren na een zwangerschap van 42 weken, waarschijnlijk als gevolg van een acuut placentainfarct.

Ik had al een vreemd voorgevoel toen ik 3 maanden zwanger was, en heb ook tegen verschillende mensen gezegd dat ik niet te blij mocht zijn omdat ik haar toch niet mag houden. Ze was een rustig kind in mijn buik en Walther heeft haar ook maar een keer voelen bewegen.

Op 9 oktober kreeg ik een ctg omdat ik al overtijd liep, deze was niet helemaal goed en moest dus overnieuw. Er werd ook gezegd dat ze het misschien die middag zouden halen en dat ik eerst nog een echo en ctg zou krijgen. De daarop volgende ctg was goed en ik werd toen weer naar huis gestuurd. (Hij had het te druk voor een echo) met de mededeling dat het 11 oktober zou worden gehaald.

Op 10 oktober begonnen de weeën alsnog spontaan en 's avonds kwam de verloskundige en die zei dat er 3 cm ontsluiting was en dat ze me de volgende ochtend weer zou zien. Hierna kreeg ik een weeënstorm en ze kwam om 1.00 weer terug..volledige ontsluiting. We hoorden het hartje nog, maar na een half uur kon ze het hartje niet meer vinden en er kwam nu ook ontlasting van de baby mee. We zijn met spoed naar het ziekenhuis gereden waar iedereen al klaar stond. Er werd direct een inwendige ctg gemaakt maar deze bleef ook stil. De arts heeft toen onmiddellijk een verlostang gepakt en na twee keer proberen kwam ze eruit. Ik voel nog dat kleine warme lijfje op mijn buik liggen, ze werd toen direct weg gehaald om gereanimeerd te worden. Helaas heeft dit niet mogen helpen en we waren ons zonnetje kwijt. De wereld stond even stil.

Op 16 oktober heeft iedereen kennis mogen maken en afscheid nemen van Simone.

Simone

Simone met mama

Dag lieve schat, tot ziens we houden van je!

Op 15 juli 1999 heeft Simone een broertje gekregen, Bas.